Rólam Masszázsról Árak Cikkek Termekek Kapcsolat Bio-body
 

 

STEVIA

 

FLAVON®

STEVIA: a kalóriamentes, növényi édesítő

A Stevia egy gyógynövény, mely eredetileg Dél-Amerikából származik, ám ma már számos déli országban is termesztik világszerte, napos, meleg éghajlaton. A növény különlegessége, hogy levelei természetükből fakadóak édesek.

Az édes levelekből természetes édesítők készülnek, melyek
por, folyadék, illetve tabletta formában is elérhetőek.

A Stevia édesítők előnye, hogy növényi alapúak, nem tartalmaznak kalóriát, nincsenek káros hatással a fogakra, és nulla a glikémiás indexük (nem szívódnak fel a szervezetben, csupán áthaladnak rajta). Cukorbetegek, inzulin rezisztenciában szenvedők és diétázók is fogyaszthatják.

A Stevia édesítők 10-300x édesebbek a cukornál, és kis gyakorlással könnyen elsajátítható a használatuk. Felhasználhatóak hideg-meleg italokhoz, turmixokba, reggeli zabpehelyhez, sütemények alapanyagaként, pudingba, levesekbe, szószokba, házilag készített majonézhez, befőttek és lekvárok édesítésére… kelt tésztán és karamellen kívül gyakorlatilag bármit készíthetünk velük. A Stevia édesítők 198 fokig nem veszítik el az édes ízüket, ellentétben a mesterséges édesítők többségével, melyek már 80-90 fok körül elkezdenek lebomlani.

A Stevia édesítők közül az alábbi termékeket ajánlom a számodra, amennyiben még nem ismered ezt a termékcsaládot:

Stevia Crysanova por
A termék 200x édesebb a cukornál, az 50g édesítő 10kg cukor édességét helyettesíti. Egy csipet por kb. 1 evőkanál cukornak felel meg, egy lapos teáskanál por (1g mennyiség) pedig 200g cukornak. Sütni-főzni egyaránt kiválóan lehet vele.

Stevia Fluid Nova folyékony édesítő
Egy csepp Fluid Nova 1g cukor édességének felel meg, az 50ml kiszerelés pedig 500g cukor édességét helyettesíti. Kávéba, teába, illetve bármilyen süteménybe, szószba, stb. felhasználható.

Stevia tabletta
Egy szem tabletta kb. 3g cukor édességét helyettesíti (2 tabletta = 1 teáskanál cukor). Kávéba, teába, üdítőkbe illetve süteményekbe is felhasználható. Gyorsan oldódik. (Ha süteményekbe használod, akkor érdemes összetörni vagy vízben feloldani a tablettát, hogy az édes íz mindenhova eljusson.)

A Stevia édesítők mellett idén tavasszal tovább bővítettük a kínálatunkat, és most már kaphatóak Steviával édesített hazai dzsemek, illetve kiváló minőségű belga csokoládék is, melyek a Cavalier nevű belga csokoládégyártó cég termékei. Természetesen utóbbi sem tartalmaz feldolgozott cukrot, a gyártó a csokoládékat Steviával édesítette. A csokoládék másik különlegessége, hogy nagyobb mennyiségű növényi rostot tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a bélrendszer egészséges működéséhez.

Ha kérdésed van, vagy szeretnél termékeket, írj vagy hívj és segítek!

 

<<Vissza

 

Telefon: +36-70/233-7409 Pünkösti Gábor

E-mail: info 'kukac' bio-body 'pont' hu

Személyi edzés